+359 887 369 445 | office@spotinovprint.com

PoleznoТук сме се постарали да съберем информация относно някои от най-често задаваните ни въпроси. Ако не намерите отговорите, които търсите тук, можете да ни зададете своя въпрос на посочените контакти.

Кои програми и файлови формати мога да използвам, за да изпратя файловете си за печат?

  • Adobe InDesign (indd.)
  • Adobe Acrobat (pdf.)
  • Adobe Illustrator (ai. eps.)
  • Adobe Photoshop (psd. eps.)
  • Corel Draw (cdr.)

Програми които обикновено използвате за офисната ви дейност като Microsoft Word, Microsoft Еxcel, Microsoft Power Point, Microsoft Acces, Microsoft Publisher и други, не могат да се използват директно за печат.

Трябва ли да оставям раздувка (bleed) и колко голяма да е тя?

Задължително е да оставите раздувка между 2 мм и 5 мм на документите ви за печат, целта е да се избегне прерязване на някой от елементите на вашия проект. Добре е текстовете и графичните елементи да започват поне на 5 мм от края на обрязания формат.

Трябва ли да правя някакъв предварителен монтаж за печат на файла ми?

Не трябва, само ни изпратете файла за печат.

Какво е печатаемото поле?

21 х 30 см, 31 x 45 cm, 35 x 50 cm, 50 x 70 cm,

С каква резолюция трябва да са изображенията, които предавам за печат?

Ако проектът е среден или малък формат, оптималната резолюция е 225 dpi при финален размер. Най добре е текстовете да са във векторен формат в криви, а само снимките да се използват в растерен формат.

На какви видове хартии и материали мога да използвам дигиталния печат?

Разполагаме с голям каталог от хартии и синтетични материали, специализирани за дигитален печат. За повече информация, можете да се свържете с нас.

Могат ли Pantone цветовете да бъдат отпечатани на дигитален печат?

Да, технологията работи само по CMYK цветови модел, но може да симулира и цветове по Pantone система с помощта на допълнителните цветове.

Къде и как мога да изпратя файловете си за печат?

Може да го изпратите на нашия e-mail ако файловете ви са до 10 MB. Ако файловете ви са над 10 MB, то тогава е по добре да ги изпратите като ги качите директно на нашия FTP сървър или да прикачите файла си на някой от сайтове за тази цел, като ни изпратите линк за свалянето му. Също така може да донесете или изпратите с куриер файловете си на CD, DVD или USB носител.

Каква информация трябва да включа, когато ви изпращам файл?

Изпратените документи трябва винаги да включват контактна информация –име, телефонен номер, e-mail, както и характеристика на изделието – размер, цветност, вид хартия, довършителни операции. Ако не сте сигурни за някой от параметрите на поръчката ви може да се консултирате с нас на посочените контакти.

Какво представлява персонализацията и какво преимущество ми дава?

Персонализацията дава възможност всеки един ваш продукт, да бъде отпечатан с различен текст, лого или изображение на него.

За колко време ще бъде изработен продуктът ми?

Често крайният продукт може да бъде изработен за един или два работни дни. Понякога този процес може да отнеме по-дълго време, когато поръчката е с по-голяма сложност или обем и има допълнителни довършителни операции.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...