+359 887 369 445 | office@spotinovprint.com

UslugiПредлагаме на вашето внимание широк набор от услуги: дизайн и предпечат, множество технологии за печат, гравиране, рязане, изработка на печати и т.н.

Дизайн и предпечат

Предпечатната подготовка е един от елементите, от които в най-голяма степен зависи високото качество на продуктите, създавани от нас. За качествен дизайн и предпечат, ние се доверяваме на много добри специалисти с дългогодишен опит. За вашия успешен бизнес, ние предлагаме: разработване на фирмено лого и шрифт, корпоративен дизайн, художествено оформление на печатни рекламни материали, опаковки, външна реклама, изложбени щандове, брандиране на витрини и офиси, визуална комуникация, рекламни дисплеи и др.

Офсетов печат

Технологията е подходящa за:

 • Поръчки с по-голям тираж (над 300 форматни листа)
 • Поръчки без променящи се данни

Подходящи за отпечатване материали

 • бланки и пликове
 • фактури с номерация, документи на химизирана хартия, произодствени документи, складови разписки, ваучери
 • флаери, листовки, дипляни, брошури, плакати
 • каталози, списания, бюлетини, вестници
 • опаковки – хартиени торби, кутии, етикети, стикери
 • папки, обложки за CD и DVD
 • календари – многолистни, еднолистни, работни, настолни, джобни, календар бележници, кубчета
 • книги с твърда и мека подвързия

Печатът може да бъде едноцветен и многоцветен, съдържащ полутонови или щрихови изображения. Цветните изображения се постигат при комбинацията от четири основни цвята. Това е най-разпространената технология за печат, даваща най-добро качество на изображението.

Използват се няколко системи за отпечатване на цветни изображения, като принципа при всичките е наслагване на растерните решетки на отделните цветове. Най разпространен за цветен печат е така наречения Fier Farben (четири цвята) познат и като CMYK. От основните цветове – Cyan, Magenta, Yellow and blacK.

Технологията се използва при поръчки с по-голям обем – в последно време за тиражи над 300 форматни листа на машината. Причината той да не е препоръчителен за по-малки тиражи е цената, която се заплаща за подготовка (тук се включват използваните консумативи при подготовката, като мастило, хартия, алуминиеви пластини). Всеки отделен цвят, който се използва, се отразява в цената. Разбира се тази първоначална сума, става пренебрежимо малка, с нарастването на тиража и в този случай цената за офсетов печат е много по-добра, отколкото при използване на дигитална технология.

Печата се върху хартия и картон с различни параметри и с различна попиваща способност, а също и върху пощенски пликове с различни размери и вид на затваряне. Технологията се отличава с ниски производствени разходи, много добро качество на изображението и висока производителност.

Възможен е печат със системите CMYK, PANTONE цветове и лакове. Всичко това съчетано с високо качество на отпечатъка. Цените при тази технология се калкулират съобразно всяка отделна поръчка на база тираж, формат, цветност, вид хартия и довършителни операции.

Дигитален печат

Дигиталният печат е подходящ за:

Малки тиражи (до 300 форматни листа или отделни продукта)

 • Печат на материали в кратки срокове
 • Персонализиране на маркетингови печатни материали
 • Отпечатване върху PVC фолио и други материали, които не са подходящи при офсетовия печат

Подходящи за отпечатване материали:

 • покани, поздравителни, пощенски и визитни картички
 • менюта, бланки, пощенски пликове, рекламни кубчета
 • флаери, листовки, дипляни, брошури в малки тиражи

Дигиталният печат е технология от ново поколение спрямо всички известни досега методи за отпечатване на информация върху хартия. С развитието на информационните технологии се разраства и неговото разпространение. За разлика от офсетовия печат, дигиталният е предпочитан при нужда от малки тиражи, може да бъде отпечатан и само един лист хартия и то в кратки срокове. Тази технология осигурява:

 • високо качество, бързина и добра цена
 • наситени и ярки цветове
 • голяма дълбочина на изображението

Идеалното решение за експресни поръчки или малки тиражи на всякакви печатни материали върху разнообразни по дебелина и структура хартии. Тази технология работи само по CMYK цветови модел, но може да симулира и цветове по Pantone система.

Топъл печат

Топлият печат е метод за трансфер на метализиран или пигментен слой от носещата повърхност, известен като фолио, върху предмет, използвайки температура, натиск и време. Клишетата служат за трансфериране на желания образ върху предмета. Технологията се използва за подчертаване на желани елементи като по този начин продуктите стават по-луксозни. Методът е популярен и като голд печат и е приложим върху всякакви относително равни повърхности – хартия, картон, пластмаса, кожа. Често се комбинира със сухо преге. Обикновено се прилага при заглавни страници на луксозни каталози, за надписване на тефтери, на луксозни покани и визитки.

Сухо преге

Сухото преге е вид операция подобна на топлия печат, но не се използва фолио. Целта му е да остави релефен отпечатък върху хартията. Обикновено се използват две клишета, които чрез натиск притискат материала от двете му страни (негатив и позитив). Дълбочината на релефа може да бъде както еднаква, така и различна. С цел подчертаване на избрани елементи често прегето се комбинира с готов отпечатан елемент.

Ситопечат

Ситопечатът е най-универсалната технология за надписване на сувенири от пластмаса, хартия, метал, дърво и др. Характерна особеност на тази технология е покривността на мастилата с което е възможно надписването на тъмни основи с по-светъл цвят. Съвременните технологии в ситопечата дават достатъчно добро качество на отпечатъка по отношение на разделителната способност, което позволява възпроизвеждането на сложни детайли. За разлика от офсета, ситопечата може да се използва върху много дебели картони, дърво, пластмаса, текстил, метал, самозалепващо PVC фолио, както и върху готови предмети с неправилна форма – бележници, химикалки, кутии и др.

Тампон печат

Тампонният печат е технология за надписване на сувенири от пластмаса, метал, дърво и др. Особено подходяща е за химикалки и запалки с овална форма – това е и главното предимство пред останалите технологии. Характерно за тази технология е, че могат да се отпечатат и букви с особенно дребен шрифт в идеално качество. Недостатък е, че мастилото с което се печата няма много голяма покривност и затова се препоръчва за тъмните цветове на артилулите, да се използват златни или сребърни мастила които имат по-голяма покривност.

Подходящ е както за плосък печат така и за обли предмети и за различни неравни повърхности. Чрез този вид печат сувенирите, пишещите средства и фирмените подаръци носят вашето фирмено лого, послание, координати и напомнят за услугите и продуктите, които вие предлагате за дълъг период от време. Този вид печат не е подходящ за отпечатване на големи изображения.

Гравиране

Гравирането е специфичен метод за пренасяне на текст или изображение върху разновидни метални и неметални повърхности, чрез създаване на изпъкнали и вдлъбнати области. Резултатът от този механичен процес се нарича гравюра. Най-общо представлява обработка на различни видове материали с помощта на гравираща машина – пантограф. Предлагаме изработка на печати за червен восък, сухи печати, метални клейма и щемпели, инструменти за значки и медали, букси за пломбажни клещи, шприц форми, гравиране на надписи и символи върху стоманени повърхности и др.

Режещ плотер

Режещият плотер служи основно за изрязване на PVC фолиа с цел последваща аплиакция върху транспортни средства, витрини, рекламни табели, светещи и метални кутии, знаци и др. Основно изискване тук е файловете да съдържат само векторна графика, защото плотера реже по зададен контур между две или повече точки от координатната ос и няма възможност да работи с растерна графика.

Изработка на автоматични печати

Изработваме фирмени печати в различни размери, по наш или ваш проект, за кратки срокове. Разполагаме с голям каталог от механизми на Trodat , както и PVC дръжки с различни размери.

Back to Top
Enter your Infotext or Widgets here...